Meteen naar de inhoud

NatuurBeleving

Wat zie jij in de natuur om je heen? Waarom zie jij dat, waar ik iets anders zie?
Is het een weerspiegeling van wat we willen zien en voelen?
Hoe we de natuur ervaren, voelen en zien is voor iedereen verschillend. We hebben allemaal onze eigen interpretaties, ervaringen en kennis. Op basis van die kennis en gevoelens zullen we ons ontwikkelen en ontplooien.

De natuur écht beleven kan een uitdaging zijn. Waar we de natuur soms opnieuw zullen ontdekken zoals we ook onze gevoelens en eigenschappen van onszelf opnieuw kunnen ontdekken en ervaren. De natuur kan rust bieden, inzicht geven of ruimte bieden voor gedachten en gevoelens. De natuur beleven doen we door in de natuur te ‘zijn’. Er echt even zijn door te voelen, ontdekken, zien, ruiken en horen. Een connectie maken met de natuur en de natuur binnen laten komen. Onder begeleiding van een gids, in een groep of individueel, beleef je de natuur.

Een wandeling, een stilte-moment of een opdracht in de natuur. Door in de natuur te zijn, ontdekken we onszelf. Maken we even een échte connectie, creëren we ruimte en rust. Door in de natuur te zijn, krijgen we inzicht. Inzicht in de natuur, in onszelf en anderen om ons heen. 

Deze wandelingen nemen je mee de natuur in op een gevoelsmatige en intuïtieve manier. We maken contact met verschillende elementen uit de natuur waaronder de lucht, de planten, dieren en het water. Door middel van verschillende oefeningen en opdrachten werk je verbindend en verdiepend. Je maakt contact met de natuur en jezelf. Dat kan met behulp van visualisaties, meditaties en praktische opdrachten in de natuur. De wandeling richt zich meer op het zijn in de natuur en is minder gericht op de fysieke wandeling. De wandeling kan een thema hebben zoals een jaargetijde of het natuurgebied. 

Wil jij de natuur écht ervaren en in de natuur ‘zijn’? 

Neem contact met ons om de mogelijkheden te bespreken. 
De wandelingen zijn geschikt voor kleine groepen of individueel en altijd onder begeleiding van een gids. De regio en het landschap zijn in overleg en af te stemmen op de intentie van de groep of het individu.

NatuurBeleving – Oud spoor, nieuwe verbindingen.
22 km

“Dit is een wandeling die ik al lang geleden heb mogen maken.

Eigenlijk mijn eerste themawandeling en nog steeds actueel.De aanleiding was dat men een oud spoortraject ‘nieuw leven’ wilde inblazen. Het was ondertussen al lang een ecologische verbindingszone vol leven. En met veel mooie verbindingen en verhalen. Het verbind o.a. beekdalen, stuifzandheuvels en een nationaal aardkundig monument met veel geschiedenis. Graag deel ik deze verhalen individueel of in groepsverband. De totale route is ongeveer 22 km maar kan ook in delen.”